Valid HTML 4.0!
Valid CSS!


 

VAX 6000-420

Als project voor school gaan wij een oude VAX6000-420 (VAX6420) compleet renoveren, en weer laten werken.
Op deze pagina, zullen wij de voortgang van het project laten zien.
Voor dit project is ook een fotoalbum aangemaakt. Deze is hier te zien. Tevens is hier te zien welke kaarten er allemaal in de VAX zitten.

Auke Mulder - 11 January 2007 - 13:33

Week 2-07
Ons project is ten einde.
Deze week hebben we de presentatie van ons project gehouden.

Helaas is het ons met de VAX-apparatuur die ons ter beschikking stond, niet gelukt om de opdracht tot een goed einde te brengen.
Om toch nog tot een werkend product te komen gaan we de komende twee weken een simulatie van de VAX opzetten.

[update 12-01-2007 by J. van Dijken]
De scores:

  • Project Presentatie: 30 Punten (Dus allemaal een 7,5)
  • Praktijk Project: 23 maart 2007: Nog niet bekend
  • theorie Project: 23 maart 2007: Nog niet bekend


Auke Mulder - 20 December 2006 - 09:51

>>Logboek week 50

In de afgelopen week zijn we tegen een aantal zaken aangelopen. Nadat de VAX 4000 van dhr. Bos de geest had gegeven en de VAX 6000-420 nog even halsstarrig weigerde te booten hebben we besloten om maar met de opdrachtgever (lees, dhr. Bos) rond de tafel te gaan zitten. Natuurlijk waren onze begeleiders bij dit gesprek ook aanwezig. In het kort komt het er op neer, dat we de periode tot 11 januari gaan gebruiken om het project af te ronden. De periode na die tijd (welke nog vrij staat) hebben we ingepland om een simulatie van een VAX te maken en de nodige defecte zaken te repareren. We hebben de hoofden bij elkaar gestoken, en gaan op weg naar een goede presentatie.
Tot zover de status.

Robert Menninga en Auke Mulder


Bas Drent - 09 December 2006 - 18:21

Het VAX project loopt tegen het einde en zoals de zaken er nu voor staan lukt het niet om zowel de VAX 6000 als de 4000 aan de praat te krijgen. We zijn de hele week bezig geweest met het zoeken naar oplossingen; dit helaas zonder resultaat. We gaan ons nu concentreren op het eindverslag en eindpresentatie.

(Bedankt degene die de VAX 4000 heeft weten te slopen)


Robert Menninga - 05 December 2006 - 08:58

De afgelopen weken zijn we vooral bezig geweest met het uitproberen van de meest vreemde oplossingen. Jos heeft het namelijk al genoemd, onze VAX 6000-420 wil niet booten vanaf de InfoServer, maar ook niet vanaf de DSSI bus. Uiteindelijk hebben we dus maar een andere VAX van meneer Bos geleend. Deze herkent wel DSSI bus, alleen maar 1 cabinet. Sluit je op deze VAX beide cabinets aan, dan gebeuren er rare dingen met de VAX. Nog maar even uitzoeken hoe dat zit dus. In ieder geval hebben we gisteren geprobeerd om een cd te booten vanaf een cabinet. Nu alleen nog aan de vax uitleggen wat een cd is........


Bas Drent - 04 December 2006 - 11:30

Week 48

Deze week zijn we druk bezig geweest met het installeren van software en het verwisselen van hardware. Dit allebei zonder resultaat, geen O.S. dus. Ook hebben we van meneer Bos een VAX 4000 gekregen waarmee we tot nu toe geen resultaat hebben geboekt.


Jos van Dijken - 03 December 2006 - 22:55

Logboek week 47 (vervolg) en week 48

De afgelopen dagen zijn wij druk bezig geweest om de VAX te gaan booten. Helaas wil dit nog niet echt lukken. Het idee is, om de VAX te booten van de InfoServer. Alleen blijkt nu dus, dat er op de InfoServer geen software meer staat en de InfoServer zelf dus niet kan booten, laat staan dat hij een VAX kan laten booten. Ook zijn we er nu achter, dat de 2 CD-ROM drives in de InfoServer niet meer goed functioneren. 1 van de 2 heb ik mee naar huis genomen om deze eens goed schoon te maken, maar dit heeft helaas niet veel opgeleverd. Inmiddels is ook 1 van de spelers vervangen door een andere (werkende) SCSI CD-ROM speler. Alleen nu moeten we zoeken naar de installatie-CD voor de InfoServer. Deze hebben wij zo te zien niet. Nu de vraag: Hoe komen we aan een installatie-CD voor de DEC InfoServer 100?

Een andere optie was om dan maar de VAX te booten van een andere PC. We hebben begrepen dat de speciale VMS CD`s onder Linux uit te lezen zijn en dat wij daarmee een bootserver kunnen maken voor de VAX. Helaas is ook deze optie niet zo simpel als het klinkt. Vooral nu blijkt, dat de VAX waarschijnlijk niet eens de harddisks kan zien. Deze zijn namelijk aangesloten op de DSSI interface, en de VAX 6000-420 kan niet uitlezen wat er op de DSSI bus is aangesloten (`DSSI is not yet implemented` melding). Desondanks weten we dat deze VAX heeft gewerkt met de disks en dat hij blijkbaar wel kan werken vanaf die disks, alleen weten wij niet hoe. Verschillende BOOT commando`s, zowel die al in de VAX stonden, als die wij van internet hebben gehaald, werken niet.

Om verder een lang verhaal kort te maken: Het werkt niet.

Om dit nu op te lossen hebben wij van dhr. Bos een 2e VAX geleend. Ditmaal een VAX 4000-500A.

Plaatje van de VAX4000

Ook heeft hij en een CD-ROM drive voor in de InfoServer, en een SCSI harddisk waar VMS op staat geïnstalleerd. Als het aan mij ligt komt deze harddisk de komende week in 1 van de disk cabinets te hangen, en proberen wij daarvan VMS te booten op de VAX 4000-500A of de 6000-420.

Jos van Dijken


Jos van Dijken - 24 november 2006 - 23:45

Logboek week 47

Maandag 20 november 2006
Vandaag zijn we bezig geweest met de VAX voeding. De voeding moet snel weer klaar, anders lopen we te veel vertraging op. Er was 1 verdacht printplaatje in de voeding en deze hebben wij maar even los onder de loep genomen.
De eerste meetresultaten leken goed, maar toen wij een lamp aansloten op de plek waar normaal het grote relais zit, ging de lamp mooi knipperen, terwijl deze echt uit moest zijn. Na enig onderzoek bleek de triac defect te zijn. Als wij deze namelijk overbrugden, was het probleem opgelost. We hebben er uiteraard wel een nieuwe triac in gezet, al snapt niemand waarom deze erin zit. (Zie ook onderstaand schema)

Schema voeding VAX 6000-420

K1 mag 10 A schakelen, de originele triac maar 2,5 A. Waarom de triac, en waarom schakelt K1 nier gewoon direct K2? Wie het weet mag het zeggen... Triac vervangen, probleem opgelost. Lamp bleef netjes uit, zolang K1 niet aan was. Na deze test hebben we de print teruggezet in de voeding, en de voeding los getest, en daar ging ook alles goed. Als laatste stap hebben we de voeding weer aan de VAX gekoppeld, en ook daar werkt hij weer prima.

Jos van Dijken


Bas Drent - 24 November 2006 - 22:41

Week 47

Tot grote vreugde kan ik u allen mededelen dat de voeding gerepareerd is en dat de VAX draait. Het bleek een triac te zijn die is vervangen door een grotere, aangezien de functie het schakelen van was. Verder heb ik me bezig gehouden met opdoen van kennis op het gebied van de VAX betreft software. Ook is er het een en ander al geprobeerd om software op de VAX/InfoServer te zetten maar tot nu toe nog zonder resultaat. Misschien de volgende week meer resultaat.


Jos van Dijken - 19 November 2006 - 21:45

Logboek week 46

Deze week zijn we met z'n allen bezig geweest met het afronden van het tussenverslag.
Ook hebben wij dinsdag de voeding van de VAX teruggekregen van dhr. Bos, maar helaas kon hij ook niet vinden wat er defect was. Daarom beginnen we nu maar met het vervangen van een aantal verdachte componenten en dan maar hopen dat hij snel weer gaat werken.

Jos van Dijken


Robert Menninga - 19 November 2006 - 14:18

De afgelopen week zijn we bezig geweest met het afronden van het tussenverslag. Ook hebben we de noodzakelijke onderdelen voor de voeding besteld. Deze zijn ondertussen binnen. Nu maar hopen dat na het vervangen van de onderdelen de VAX weer normaal werkt.

Aankomende week gaan we vooral bezig met de hoofdvoeding. Deze moet hoe dan ook weer gaan werken; anders lopen we veel te veel vertraging op.


Robert Menninga


Bas Drent - 16 November 2006 - 19:31

Week 46

Ik ben bezig geweest met de VMS commando's op de VAX van dhr. Uhlman. Ook is er vergaderd en ben ik bezig geweest met het maken van een roulatiesysteem van de notulisten. Voor de rest bezig geweest met het tussenverslag wat niet al te lang was i.v.m. met het tijdelijk niet beschikbaar zijn van een lokaal op maandag. Deze week LINUX gehad en toets Nederlands gemaakt. Ook zijn er door de andere projectgenoten onderdelen besteld die binnen zijn gekomen t.b.v. de reparatie van de voeding.


Jos van Dijken - 11 November 2006 - 23:19

Logboek Jos week 45

Maandag 6 november 2006
Vandaag ben ik bezig geweest met dingen uit te zoeken over de VAX, en dan in het speciaal over hoe wij VMS moeten installeren op de VAX.

Dinsdag 7 november 2006
Vandaag ben ik samen met Robert, Auke en Bas bezig geweest met het leggen van onze verlengkabel over het plafond van B0-15. Dit was een aardig klusje, aangezien het plafond niet echt heel goed te bereiken was op de plek waar wij de kabel wilden hebben. Ook zaten er nogal wat scherpe randjes aan het plafond (Systeemplafond). Het is uiteraard wel gelukt om de kabel op de juiste plek te krijgen.

Donderdag 8 november 2006
Nu was de grote dag aangebroken. Wij zouden VMS gaan installeren op de VAX. Helaas dacht de VAX daar anders over. Om te beginnen drukte Robert de hoofdschakelaar van de VAX aan en tot onze grote verbazing ging deze met een klap direct weer uit. Een aantal keren proberen loste het probleem helaas niet op.

De AC-hoofdvoeding
De boosdoener: de AC-hoofdvoeding.

Het lijkt er dus op, dat er iets in het voedingsgedeelte van de VAX is gesneuveld. Dhr. Bos heeft nu de AC-hoofdvoeding mee naar huis genomen. Hij gaat er thuis even naar kijken, aangezien wij geen defecten konden vinden. Dinsdag zullen we zien en horen hoe het met de voeding is...


Auke Mulder - 11 November 2006 - 21:46

Maandag 6 november
Dingen uitzoeken over VAX (thuis gedaan) 5 uur

Dinsdag 7 november
Kabel over plafond leggen tbv voeding VAX 5 uur

Woensdag 8 november
Vrij

Donderdag 9 november
Presentatie, storing in VAX verhelpen 6 uur

Vrijdag 10 november
Vrij


Robert Menninga - 11 November 2006 - 10:46

De afgelopen week zijn we bezig geweest met het afhandelen van de administratie (denk aan uren verantwoording en andere zaken). Ook het 3-fasen verlengsnoer ligt nu op z'n plek. Dit was nog al een gedoe zoals je je voor kunt stellen.
Lang, zwaar snoer over smalle metalen delen laten schuren. Het recept voor ellende:P.

Nadat alles gereed was hadden we bedacht om de VAX te gaan booten en VMS te gaan draaien op dat ding. Wat blijkt: De hoofdvoeding is overleden. De VAX springt iedere keer in de beveiliging en volgens ons is de print zelf goed. Dan moet het dus aan de beveiliging liggen. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat de voeding goed is, alleen weet die domme voeding dit zelf nog niet. Dhr. Bos gaat dit weekend een gezellig gesprek aan met de voeding. Eens kijken wat dat ding daarop te zeggen heeft.

Al met al duurt het dus weer iets langer voor we verder kunnen met VMS.

Robert Menninga


Jos van Dijken - 09 November 2006 - 20:03

Actiefotos!
Bas Drent - 09 November 2006 - 18:01

Week 45

Na de vergadering van deze week bleek dat er nog het een en ander op administratief gebied moest gebeuren. Ik ben bezig geweest met het tussenverslag, individuele urenverantwoording, presentatie en een interview betreffende het eindresultaat van ons project. Met als klap op de vuurpijl, dat vandaag de voeding ook nog eens kapot blijkt te zijn en op dit moment met dhr Bos mee is omdat er na onze inspanning(en) geen resultaten meer geboekt konden worden.


Jos van Dijken - 02 November 2006 - 20:55

Actiefoto's van donderdag 2 november:

Het ophangen van een 16A 3 fasen stopcontact en het maken van een 20 meter 16A 3 fasen verlengsnoer.


Jos van Dijken - 02 November 2006 - 21:28

Logboek Jos week 44.

Deze week zijn wij bezig geweest met het aanleggen van de voedingskabel voor de VAX. De VAX heeft namelijk een 3 fasen aansluiting nodig.

Eerst hebben Robert en ik een 16A 3 fasen wandcontactdoos opgehangen vlak bij de groepenkast in het lokaal. Ook hebben we een wartel in de kabelgoot geplaatst. Toen dit erop zat heeft Manfred de kabel aangesloten op de groepenkast. Hiervoor moest wel even alle spanning eraf. Het was nog nooit zo stil in het ICT lokaal. Bij het nameten of de contactdoos goed was aangesloten, kwamen er rare problemen. Dit werd veroorzaakt doordat er geen pasringen in de stoppenkast zaten :( .

Na het installeren van de contactdoos hebben Robert, Bas en ik nog even een 20 meter 3 fasen verlengkabel gemaakt. Deze kabel wordt de volgende week over het plafond gelegd, en komt bij onze VAX weer naar beneden.


Robert Menninga - 02 November 2006 - 17:04

Verslag van week 44
Door: Bas Drent en Robert Menninga

Deze week zijn we bezig geweest met het aansluiten van de krachtstroom aansluiting van de VAX. De plannen zijn hierin enigszins gewijzigd. Het was namelijk de planning om een vaste opstelling te maken. Dit is veranderd in een tijdelijke opstelling welke na een tijdje (eventueel) verwijderd kan worden.

Ondertussen is het verlengsnoer voor de VAX gereed. Ook de aansluiting binnen in de groepenkast werkt naar behoren.

Bas heeft zich deze week vooral beziggehouden met het tussenverslag van dit project. Het inleidende verhaal van het verslag en een stukje geschiedenis zijn ondertussen gereed.

Helaas was Auke op donderdag 2 november "ziek". Wij hopen dat hij de volgende week weer hersteld is van zijn ziekte en er weer vol goede moed tegen aan kan gaan.


Robert en Bas


Jos van Dijken - 20 October 2006 - 09:25

Maandag 16 oktober.
Vandaag ben ik samen met Robert bezig geweest om de InfoServer aan de praat te krijgen. Het bleek, dat we een verkeerd gemaakte kabel gebruikten. Onze kabel was 1:1 en het moest een volledig gekruisde kabel zijn. Kabel aangepast, en de InfoServer gaf zomaar beeld. Hij werkt dus. Verder zijn vandaag de 2 grote fans uit de VAX getest; ze werken goed. Auke en ik hebben de fans voorzien van nieuwe tochtstrippen, en deze daarna teruggeplaatst in de VAX.

Dinsdag 17 oktober.
's Ochtends hebben wij eerst vergaderd met de projectgroep en 2 begeleiders. Na de vergadering en na de lunch zijn Auke en ik bezig geweest met het demonteren van de VAX hoofdschakelaar en zekeringunit. Deze hebben wij gecontroleerd en daarna weer teruggeplaatst in de VAX.

Donderdag 19 oktober.
Auke en ik zijn vandaag bezig geweest met het inbouwen van het nieuwe netfilter in de consolemonitor. Dit was redelijk snel klaar, maar bij het testen van de monitor blijkt dat deze nog steeds geen teken van leven geeft. Het enige wat hij doet is een lekkere (kuch..) geur verspreiden. Scherm maar weer open gehaald maar, op een gebroken spoeltje na, niks vreemd kunnen vinden. Na de lunch hebben wij met de hele groep de VAX 6000-420 naar een ander lokaal verplaatst, waar wij hebben gekeken of deze werkt. En hoera, hij doet het. Nu alleen nog de vraag hoe wij de VAX 6000-420 moeten laten booten, maar hij geeft in ieder geval beeld.


Bas Drent - 19 October 2006 - 15:42

Dinsdag 17 oktober.

Vandaag hebben Robert en ik filters bij de Gamma gekocht voor de VAX. Deze hebben wij op maat gemaakt en voor hoeverre wij verder konden deze in de VAX geplaatst. Er is onderzocht(zie foto's) of er een krachtstroomaansluiting kon komen in B0-17 na overleg met Manfred is besloten hoe dit aangepakt gaat worden. Ook is er deze ochtend vergaderd; helaas was Bas niet aanwezig i.v.m. een belangrijk stagegesprek.

Donderdag 19 oktober.

We zijn weer na de Gamma geweest om dubbelzijdig plakband te halen om de laatste filters in de VAX vast te zetten. We kwamen hierbij tot de ontdekking dat de filters niet aan het plakband bleven plakken. De oplossing hiervoor is: BISONKIT(www.bison.nl). Nadat alle filters vast zaten, hebben we de VAX naar B0-18 verplaatst. Hierbij ontdekten wij tot grote vreugde van meneer Bos dat deze naar behoren werkt. Na de vakantie kijken we of we er een OS op kunnen laten draaien en of we de disk cabinets kunnen uitlezen/booten.

Robert en Bas


Auke Mulder - 19 October 2006 - 14:06

Maandag 16 oktober hebben we de fans van de VAX schoongemaakt, en teruggeplaatst.

Dinsdag 17 oktober hebben we de voeding van de VAX gedemonteerd en geïnspecteerd.
Dit was verder goed, en schoon. Dus we hebben de voeding weer teruggeplaatst

Donderdag 19 oktober hebben we een poging gedaan om de grote monitor te repareren. Tot nu toe zonder resultaat.


Jos van Dijken - 17 October 2006 - 21:27

Actiefotos!

Bas Drent - 16 October 2006 - 15:08

Ik heb de fans schoongemaakt en het testen op video vastgelegd (zie onderstaande link).

https://video.google.nl/videoplay?docid=-314192973429158417 (link stuk?!)

Verder hebben we de infoserver aan de praat. De kabel die nodig was om de terminal te koppelen aan de infoserver moest namelijk een console cable zijn.

Jos en Auke hebben de fans die zij donderdag eruit hebben gehaald voorzien van tochtstrippen en hebben deze terug geplaatst.


Auke Mulder - 16 October 2006 - 11:30

Dinsdag 10 Okt. Ik was ziek vandaag. Donderdag 12 okt. zijn Jos en ik bezig geweest om de ventilatoren te demonteren.
We hebben afgesproken om nieuwe tochtstrippen te halen en volgende week de ventilatoren weer in elkaar te zetten.


Jos van Dijken - 13 October 2006 - 23:37

Logboek van Jos van Dijken, Project VAX, week 41.

Dinsdag 10 oktober.
Afgelopen dinsdag begon wat rommelig. Normaal hebben wij om 10:30 een projectvergadering, maar deze is op verzoek van dhr. Hoogenkamp verplaatst naar 11:15. Helaas was hij toen nog nier aanwezig, en ook dhr. Scholtens was niet te vinden. Uiteindelijk hebben we de vergadering gehouden om 13:30.

Na de vergadering zijn Robert, Bas en ik bezig geweest met het maken van een mouse-converter voor de VT1200, en een Terminal kabel voor de InfoServer. Het testen van de mouse-converter is niet gelukt, aangezien het console scherm er met een kleine ‘poef’ mee stopte. De terminal kabel functioneerde ook al niet. Hier is nog geen oplossing voor, maar waarschijnlijk moet het een gekruisde kabel worden.

Donderdag 12 oktober.
Donderdag is er eerst even een kort werkoverleg gehouden, en daarna hebben we met dhr. Scholtens onze PVA besproken. Daarna zijn Auke en ik bezig gegaan met het demonteren van de ventilatoren in de VAX 6000. Eenmaal gedemonteerd zagen deze er aardig schoon uit, maar bij nadere inspectie bleken ze toch best vies te zijn. Volgende week gaan we de ventilatoren schoonmaken, testen en voorzien van nieuwe tochtstrippen.
VAX Fan
Een van de twee ventilatoren van de VAX


VAX Fan
Duidelijk kapotte tochtstrip

(Beide fotos zijn klikbaar)

Ook hebben wij met dhr. Bos afgesproken dat de voedingen van de VAX 6000 niet gedemonteerd hoeven te worden, in verband met het aanwezige risico van beschadigingen. Eerder was al afgesproken dat de cabinets met de kaarten niet uit elkaar hoeven. De hoogspanningsvoeding (230 schakelaar/zekering/verdeler) moet wel worden gedemonteerd en gecontroleerd.


Jos van Dijken - 13 October 2006 - 20:52

Logboek dinsdag en donderdag Robert en Bas:

Dinsdag 10-10-06:

Afgelopen dinsdag hebben wij de volgende werkzaamheden verricht:

We begonnen met een wekelijkse vergadering. Deze was gepland om 10.30 uur, maar wegens omstandig heden verplaatst naar een later tijdstip. Nadat wij deze vergadering gehad hebben en besproken hadden wat we in deze week gaan doen heeft Jos een verloopje gemaakt om een RS232 (dus een seriële) muis aan te kunnen sluiten op de VT1200. dit aangezien de aansluiting voor de muis geen universele aansluiting was. De VT1200 heeft namelijk geen RS232 aansluitingen. Ook heeft deze terminal geen PS2 of USB. gelukkig ondersteund de VT1200 wél RS232. Nadat wij dit verloopje hadden aangesloten bedachten wij dat we dit natuurlijk ook even wilden testen. De reden dat we de VT1200 namelijk nog niet gebruikt hadden, was dat deze grafisch geconfigureerd moet worden en geen muis betekend dus ook geen configuratie.

Nadat we alles hadden aangesloten en de benodigde systemen (Lees VT1200 en Console scherm) hadden aangezet, bedacht het beeldscherm (dus het console scherm) welke wij van meneer Bos hadden geleend om eens een stevig potje te gaan roken. Resultaat een overleden beeldscherm. Wat hiervan de oorzaak is, zoeken wij aankomende donderdag uit.

Donderdag 12-10-06

Vandaag zijn wij verder gegaan waar we de afgelopen dinsdag geëindigd waren. Bij het beeldscherm. Nadat wij deze uit elkaar gesloopt hadden, kwamen wij tot de ontdekking dat het Netfilter (een bekend euvel bij Digital) de geest gegeven had. Dus wij vol goede moed aan het branden om dat domme filtertje uit elkaar te krijgen. Nadat de filter op een aangename temperatuur van circa 100 graden Celsius hadden gebracht kwam ons de hars om de oren. Niet zo'n goed idee dus. Uiteindelijk hebben we maar een universeel netfiltertje besteld. nadat dit gedaan was moest er dus een montageplaat gemaakt worden waar de benodigde aansluitingen en connectoren op konden. Na dit alles besloten wij dat de week de week wel weer was en gingen we naar huis. Nu maar wachten op het filter. Als het goed is, komt deze woensdag binnen.

Robert en Bas


Auke Mulder - 09 October 2006 - 22:11

Robert, Jos en Auke zijn vandaag bezig geweest met de InfoServer 100, de VT1200, en de VAXStation 3100.

Conclusie hiervan is dat de VT 1200 een aparte muis nodig heeft, in verband met de Grafische interface. Jos zal een plug ophalen, om later een omvormer te maken om er een muis op te kunnen aansluiten.

Na de VT 1200 eens grondig bestudeerd te hebben, kwamen we erachter dat er een schakelaar op het mainboard zit om te kiezen tussen verschillende typen monitoren.
De InfoServer weigert tot nu toe dienst. Hier word nog naar gekeken.


Jos van Dijken - 06 October 2006 - 20:17

Afgelopen week hebben we van 2 half defecte VT420 terminals weer 1 goed werkende gemaakt. De ene terminal deed niks meer, de andere gaf heel slecht beeld.

Helaas bleek de mooie VT100 terminal van Robert niet helemaal goed te functioneren. Dus zijn we aangewezen op de enige werkende VT420 die we hebben. Ook het grote consolescherm is helaas defect, maar hier is al een vervanger voor gekomen.

To be continued...


Jos van Dijken - 28 September 2006 - 16:48

Vandaag even een beeldbuis van een defecte VT420 in een werkende VT420 gestopt. En gelukkig, er zit nu een veel beter beeld in de VT420. De oude beeldbuis was gewoon af.

Verder hebben we even wat geknutseld aan de VR262 Monitor. We weten nu dat de fout (De monitor eet zekeringen) niet in de trafo zit, maar in de achterliggende schakelende voeding. Maar wat precies nou het probleem is.

Een complete lijst met wat wij aan VAX apparatuur hebben, is hier te vinden: Inventarisatie VAX apparatuur


Robert Menninga - 27 September 2006 - 12:53

Na een hoop ellende met defecte VT420 terminals en andere zaken is het dan nu eindelijk gelukt. ik heb de hand weten te leggen op een VT100 LCD Plasma (jaja) terminal
de volgende gegevens horen bij deze terminal:
Fabrikant: QCL
Part nummer: QP-6440E-100/71
Serie nummer: 15034
Voedings voltage: 17,5 volt tot 150 volt (DC)
aansluiting toetsenbord: PS/2
Terminal aansluiting: RS232 9 polig. (moet nog een verloop voor komen.)

Natuurlijk was dit niet praktisch dus is de terminal nu voorzien van een ingebouwde voeding.

De terminal welke hierboven genoemd is, is een van de Nederlandse Spoorwegen, welke ik via via op de kop heb weten te tikken (Nee niet van de vrachtwagen gevallen, eerlijk gekregen) echter aangezien deze terminal voor de NS gefabriceerd is, betekent dit dat deze niet verkocht mag worden, alleen voor het project is deze terminal beschikbaar.


Robert


Jos van Dijken - 25 September 2006 - 08:40

Foto's van de VAX:

Jos van Dijken - 17 September 2006 - 22:23

Welkom. Als eerste post (en om maar even te kijken of het werkt), plaats ik hier de omschrijving van het project.

Project omschrijving – pagina 1
Project omschrijving – pagina 2


 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties op deze pagina.

beast-nylons beast-nylons